Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Nastavak saradnje EUFOR-a s bh.sigurnosnim agencijama

eufor sastanak (1)

Istakao je da uspješno realizovana vježba ”Brzi odgovor 2020” pokazuje potpunu posvećenost EUFOR-a u BiH da u skladu sa svojom misijom učestvuje u očuvanju sigurnog i stabilnog okruženja

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH (DKPTBiH) Mirsad Vilić i njegovi zamjenici Ranko Vuković i Ivica Bošnjak primili su danas u radnu posjetu komandanta EUFOR-a u BiH generalmajora Reinharda Trischaka.

Rukovodioci Direkcije uputili su dobrodošlicu Trischaku, te predstavili gostima poslove i zadatke službenika DKPT-a BiH, kao i realizovane aktivnosti u okviru zakonskih nadležnosti Direkcije.

Razgovarano je i o uspješno izvedenoj vježbi ”Brzi odgovor 2020”, u okviru Operacije Althea, čiji temelj je zajednički rad i izuzetna saradnja.

Istaknuta je opredjeljenost nastavka saradnje EUFOR-a u BiH sa bliskim partnerima i sigurnosnim agencijama u Bosni i Hercegovini.

Generalmajor Trischak izrazio je zadovoljstvo u vezi dosadašnje saradnje sa Direkcijom, kao i uvjerenje da će se buduća saradnja i komunikacija održati na visokom profesionalnom nivou.

Istakao je da uspješno realizovana vježba ”Brzi odgovor 2020” pokazuje potpunu posvećenost EUFOR-a u BiH da u skladu sa svojom misijom učestvuje u očuvanju sigurnog i stabilnog okruženja u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz DKPT-a BiH.