Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FUCZ

Nastavlja se potraga za nestalim Antom Josićem

fucz_josic_potraga_3dan (1)

Planirano je da se bespilotnim letjelicama (dronovi) danas pregledaju dijelovi rijeke Save ukoliko to vremenski uslovi budu dozvoljavali

Timovi Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), kojima su se jutros priključili i mještani naselja Josići, nastavljaju potragu za Antom Josićem koji je nestao u subotu, 21. decembra, saopćeno je iz FUCZ.

Trećeg dana potrage pet timova sastavljenih od 35 pripadnika FUCZ, potražnih pasa s vodičima, tima sa bespilotnim letjelicama i pet mještana, raspoređeni su u tri zone u kojima će se potraga danas odvijati. Pretražit će se i dio terena koji je četiri kilometra sjeverozapadno od kuće nestalog na kojem se nalazi njiva koja je nekad bila u njegovom vlasništvu i na koju je ponekad odlazio.

Jučer, drugog dana potrage, u kopnenom dijelu pretraženo je oko 12 kilometara od naselja Josići, a tim na vodi vizuelnim pregledom pretražio je dionicu lijevom obalom rijeke Save od Josića prema Orašju dugu oko pet kilometara.

Pretraživane su lokacije u i oko Josića, Tolise i Tukovih njiva prema carinskom prijelazu, a pregledane su i lokacije na kojima se nalazi nasip na rijeci Savi i lateralni kanali za odvod vode.

Planirano je da se bespilotnim letjelicama (dronovi) danas pregledaju dijelovi rijeke Save ukoliko to vremenski uslovi budu dozvoljavali zbog jakog vjetra i kiše koja i danas pada, navodi se u saopćenju.