Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Nastavlja se proljetni decembar, ali se do kraja sedmice očekuju padavine

tuzla

Povećana oblačnost može se očekivati na zapadu, jugozapadu i jugu, a od podneva jače naoblačenje premješta se na centralne, sjeverne i istočne krajeve, te će poslije podne biti pretežno oblačno, ali i dalje suho vrijeme

U BiH će danas biti sunčano i toplo vrijeme za ovo doba godine sa temperaturom od 10 do 15, na sjeveru i jugu do 17 stepeni Celzijusa.

Jutro će biti vedro ili malo do umjereno oblačno, manje hladno, sa maglom po kotlinama.

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od četiri do 10 stepeni Celzijusa.

Povećana oblačnost može se očekivati na zapadu, jugozapadu i jugu, a od podneva jače naoblačenje premješta se na centralne, sjeverne i istočne krajeve, te će poslije podne biti pretežno oblačno, ali i dalje suho vrijeme.

Puhat će slab do umjeren vjetar jugoistočnog smjera, u Hercegovini i na planinama na momente pojačan.

U četvrtak će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Poslije podne, padavine se očekuju i u ostalim djelovima. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu od 8 do 13, a najviša dnevna od 9 do 16 stepeni.

U petak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim i večernjim satima kiša je moguća u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu od 7 do 12, a najviša dnevna od 9 do 16, na jugu do 18 stepeni.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme očekuje se u subotu. U jutarnjim satima kiša se očekuje u južnim i jugozapadnim djelovima. Tokom dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima zemlje. Intezivnije padavine se očekuju u Hercegovni i na jugozapadu. Jutarnja temperatura od 3 do 9, a najviša dnevna od 9 do 16 stepeni.