Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Nastavljena akcija “List”: SIPA uhapsila još deset osoba

14/07/2015

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu sinoć su u operativnoj akciji “List”, koja je provedena u saradnji sa pripadnicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, slobode lišili deset osoba.

Slobode su lišene osobe inicijala J.V., M.P., S.G., Lj.M., R.B., R.M., M.M., S.S., D.S. i M.G. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom porezna utaja ili prevara, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, primanje dara i drugih oblika koristi i davanje dara i drugih oblika koristi.

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama SIPA-e, osobe lišene slobode bit će predate na daljnje postupanje Tužilaštvu BiH uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocima, koje će odlučiti o njihovom daljnjem statusu.

Aktivnosti u okviru ovog predmeta se nastavljaju, a o konačnim rezultatima javnost će biti naknadno informirana, saopćeno je iz SIPA-e.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.