Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

štab cz

Nastavljena dostava lijekova Sarajlijama starijim od 65 godina

CZKS

Svi općinski štabovi svakodnevno provode aktivnost dostavljanja paketa sa osnovnim životnim namirnicama za osobe koje su u stanju socijalne potrebe

Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo svakodnevno provodi aktivnosti preventivnih mjera, s ciljem smanjenja opasnosti od širenja zarazne bolesti COVID-19, uzrokovane koronavirusom na području KS.

Služba za veterinarske poslove je angažovana na planskoj dezinfekciji objekata i javnih površina u Kantonu Sarajevo.

Iz Službe za protokol i press KS saopšteno je da je n

Nastavljena je i aktivnost dostavljanja lijekova na adrese sugrađana koji su stariji od 65 godina, a nemaju bližeg srodnika u Sarajevu da o njima brinu. U skladu sa naredbom Štaba Civilne zaštite, ovu aktivnost provode općinski štabovi, putem sekretara mjesnih zajednica, a lijekove dostavljaju volonteri Crvenog križa.

Kada je riječ o ostalim aktivnostima općinskih štabova, u Starom Gradu je izvršeno pranje i dezinfekcija brojnih ulica.

Dezinfekcija ulica i dječjeg javnog igrališta, bila je u fokusu aktivnosti općinskog štaba Hadžići. Osim toga, zbog pojačanog broja migranata u kampu Ušivak, više puta u toku dana dostavljala se pitka voda sa cisternom, kao dopuna za postojeći rezervoar.

Dezinfekcija svih ulica izvršena je i na području MZ Kobilja Glava, naselja Barica, Rosulje i Blagovac I, II i III u Općini Vogošća.

I općinski štab Civilne zaštite Trnovo intenzivirao je aktivnosti, s ciljem preventivnog djelovanja, kako bi se spriječilo širenje koronavirusa. S tim u vezi, nabavljena je zaštitna oprema za osoblje Doma zdravlja Trnovo, postavljen je šator za trijažu, izrađeni su i distribuirani plakati s naredbama o ponašanju građana u stanju epidemije, odnosno obavješteno je svako domaćinstvo na području Općine Trnovo, nabavljeno je 1.000 komada zaštitnih maski za sve uposlene i starije osobe na području ove općine. Također, redovno se vrši dezinfekcija i pranje javnih površina i objekata.

I svi ostali općinski štabovi civilne zaštite s područja Kantona Sarajevo kontinuirano rade na provođenju preventivnih mjera zaštite i spašavanja, čišćenju, pranju i dezinfekciji ulica, trotoara, javnih stepeništa, trgova, javnih parkinga i drugih javnih površina, kao i na nabavci neophodne zaštite opreme i sredstava.

Svi općinski štabovi svakodnevno provode aktivnost dostavljanja paketa sa osnovnim životnim namirnicama za osobe koje su u stanju socijalne potrebe, navodi se u saopštenju iz Službe za protokol i press KS.