Nevjerovatan slučaj

Nastao haos nakon što se cijeli svijet krenuo kladiti na utakmicu “seoske” lige

utakmica

Sport je stao, ali u nekim dijelovima svijeta još uvijek postoji

Tamo negdje u Švedskoj, gdje, kako smo već objavili, stvari rade nešto drugačije, igraju se neke prijateljske utakmice, piše Jutarnji.

Nazovimo to – selo protiv sela. Utakmica koja je važna samo igračima i trenerima kako njihove ekipe što spremnije dočekale početak prvenstvenih natjecanja u nekim zonskim, kvartovskim ligama.

Drugim riječima, igraju se utakmice koje se inače nikad ne bi stavljale u ponudu kladionica. One pak, u oskudici sportskih događaja posežu i za time da u ponude stavljaju obračune sa seoskih livada. Samo da se novac vrti, neovisno o tome gdje se nešto igra.

Slučaj iz Švedske je sljedeći. Sedmoligaš Eskilstuna FC i osmoligaš Nashulta GoIF željeli su odigrati prijateljski susret na 90 minuta praktički bez gledalaca, a onda su odjednom na telefone igrača i trenera počeli dolaziti pozivi iz cijelog svijeta.

– Cijeli jučerašnji dan stizali su pozivi našim igračima i osoblju. Kontaktirali su ih preko društvenih mreža, iz cijelog svijeta i poruke su bile uglavnom: ‘Sretno, nadamo se da ćete izgubiti’. Nastao je haos oko nebitne utakmice – kazao je predsjednik Eskilstune Bengin Ozeran.

– Odlučili smo otkazati utakmicu zbog sigurnosti igrača. Nikad ne znate što se može dogoditi nakon što su igrače kontaktirali razni ljudi. Čak su kontaktirali trenera u istoj diviziji u kojoj igramo kako bi provjerili kako igramo i kako smo igrali u prošlosti. Ljudi su čak kontaktirali s nekim od naših bivših igrača i pitali o našem startnom sastavu. Bilo je bolesno – dodaje Ozeran.