Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mala Bukovica

Nastavljena ekshumacija u Travniku, pronađeni posmrtni ostaci najmanje jedne osobe

ekshumacija travnik (1)

Posmrtni ostaci bit će prevezeni u prostorije Gradskog groblja u Travniku, gdje će biti nastavljen proces sudsko-medicinske obrade i identifikacije posmrtnih ostataka putem DNK analize

Ekshumacija na lokalitetu Mala Bukovica u općini Travnik nastavljena je danas nakon što je otklonjena opasnost i lokacija prethodno deminirana zbog pronađenih minsko-eksplozivnih sredstava, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tokom početnih iskopavanja pronađena su minsko-eksplozivna sredstva, pa je proces ekshumacije nastavljen nakon što je otklonjena opasnost i lokacija prethodno deminirana, a podršku je pružio i deminerski tim.

Na terenu se nalazi i ljekar patolog sudske medicine, predstavnici Instituta za nestale osobe BiH, kao i policijski službenici MUP-a SBK koji osiguravaju lokaciju.

Do sada su pronađeni posmrtni ostaci najmanje jednog tijela, za koje se pretpostavlja da pripadaju žrtvi hrvatske nacionalnosti, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Posmrtni ostaci bit će prevezeni u prostorije Gradskog groblja u Travniku, gdje će biti nastavljen proces sudsko-medicinske obrade i identifikacije posmrtnih ostataka putem DNK analize.

Rad na ekshumaciji intenzivno se nastavlja i sutra, zaključili su iz Tužilaštva BiH.​