Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nastavljena sjednica NSRS-a, opoziciji zabranjeno prisustvo zasjedanju

nsrs opozicija 2

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske počela je u maloj sali u prostorijama ove institucije, a policija i skupštinsko obezbjeđenje spriječili su članove opozicionih stranaka da prisustvuju sjednici, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema obrazloženju Marka Aćića, generalnog sekretara Narodne skupštine RS-a poslanicima opozicije spriječen je prolaz do male sale jer im je izrečena mjera udaljavanja sa sjednice zbog ometanja rada.

Prethodno su poslanici opozicije stojeći pored stola za kojim sjede predsjednik i potpredjednici Narodne skupštine spriječili održavanje sjednice, a Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine izrekao je mjeru njihovog udaljavanja sa sjednice i najavio da će sjednica biti održana kada se za to steknu uslovi.

Pošto su poslanici opozicije nastavili sa blokadom u glavnoj skupštinskoj sali, odlučeno je da će sjednica biti održana u maloj sali.

Na početku sjednice usvojen je dnevni red, a u toku je aktuelni čas u kojem poslanici postavljaju pitanja Željki Cvijanović, premijerki RS.

Sjednici prisustvuju poslanici vladajuće većine, dok su poslanici iz stranaka koji čine Savez za promjene nakon razgovora sa obezbjeđenjem sišli ponovo u veliku salu.

Do blokade rada Narodne skupštine RS-a došlo je nakon što su sa dnevnog reda 21. sjednice povučeni revizorski izvještaji, kako opozicija tvrdi suprotno Poslovniku o radu Narodne skupštine RS-a.

Sjednica je počela juče u 10 časova a do večernjih časova poslanici opozicije ukazivali su na kršenja Poslovnika, nakon čega su fizičkom blokadom tražili održavanje sjednice Kolegijuma.

Sjednica Kolegijuma održana je jutros, ali nije postignut dogovor o vraćanju na dnevni red revizorskih izvještaja, što je zahtijevala opozicija.

Iz opozicije su tvrdili da će ići na sjednicu, bez obzira na to što im je izrečna mjera udaljavanja sa sjednice, jer su blokirani njen rad.

– Gdje oni, tu i mi – rekao je poslanik SDS-a Vukota Govedarica, ali ih je policija zaustavila i nije dozvola da prisustvuju zasjedanju zbog čega su burno negodovali, a na momente je bilo i naguravanja s policijom.