BiH

10 godina od ubistva

Navijači, čelnici i igrači FK Sarajevo odali počast Vedranu Puljiću

04/10/2019

FK Sarajevo i njegovi navijači i danas apeluju organima pravde Bosne i Hercegovine da ovaj slučaj bude riješen i da se rješavanjem dozvoli mir svima onima, koji tuguju i žale za Puljićem

Veliki broj navijača FK Sarajevo, kao i igrači i čelnici Kluba danas su u 17 sati na groblju Bare odali počast ubijenom navijaču Vedranu Puljiću. Danas se navršava deset godina od njegovog ubistva.

Uoči utakmice Široki Brijeg – Sarajevo na stadionu Pecara, navijač Sarajeva Vedran Puljić 4. oktobra 2009. godine ubijen je hicem iz vatrenog oružja tokom navijačkih sukoba u Širokom Brijegu. Na Barama su danas bili i polaznici Omladinskog pogona FK Sarajevo.

Deceniju poslije tog zločina Vedranov se ubica još uvijek slobodno kreće. Sudski proces i zakonska kazna zaobišli su i druge osobe, koje su ranile još šest navijača FK Sarajeva tog dana.

FK Sarajevo i njegovi navijači i danas apeluju organima pravde Bosne i Hercegovine da ovaj slučaj bude riješen i da se rješavanjem dozvoli mir svima onima, koji tuguju i žale za Puljićem.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.