BiH

branislav borenović

Navodni sukobi između SDA i SNSD su lažna, licemjerna i prevarantska politika

14/04/2021

On je istakao da je patriotizam koji propagiraju pomenute stranke lažan

Navodni sukobi između SDA i SNSD su lažna, licemjerna i prevarantska politika da se skrene pažnja sa najbitnijih i stvarnih problema.

Rekao je ovo predsjednik PDP Branislav Borenović.

– Oni suštinski jako dobro sarađuju, jako se dobro slažu kada treba podijeliti budžet, ministarstva, kada treba kupiti helikoptere, auta, a vidimo da su se odlično dogovorili u Srebrenici ko će uzeti koju poziciju. Vjerovatno su i dogovorili koji milion KM iz budžeta ide SDA, a koji milion ide SNSD da arče i krčme kako žele – rekao je Branislav Borenović, piše SrpskaInfo.

Na pitanje zašto je tek sada aktuelizovana tema razgovora sa slovenačkim predsjednikom Borutim Pahorom i non-pejperom Janeza Janše o eventualnoj disoluciji BiH, Borenović kaže da je razlog za to što politički lideri vladajućih stranaka nemaju odgovore na pitanja koja danas najviše zanimaju građane.

– Ne mogu odgovoriti zašto nema kolektivne vakcinacije, zašto se kasni, zašto je Savjet ministara zakazao po svim osnovama, zašto korupcija cvjeta, zašto se Republika Srpska tajno zadužuje za 800 miliona KM, zašto SNSD i SDA prave koalicije u mnogim opštinama i da se ne bi o tome pričalo, dogovore se da se priča o nečemu što se desilo prije četrdesetak dana, otvaraju priče o ratovima, sukobima, tenzijama. Gnušam se njihovih priča koje nas zaustavljaju u bilo kakvom napretku – ističe Borenović.

Dodaje da ako vlast ima nešto da kaže, neka predloži parlamentima da se to izglasa.

– Mi smo ovu priču u Narodnoj skupštini Republike Srpske slušali godinama i 2009. godine smo predložili da istjeramo na čistac SNSD, koji je pričao o nezavisnosti, te dali na glasanje konkretan dokument koji predviđa samostalnost. Njima je to bio šok, jer im tako sva buduća priča za zamajavanje naroda gubi smisao i naravno, nisu glasali za. To je ta njihova lažna politika, prevara, da oni to suštinski ne žele, nego koriste za izgovor za svoje djelovanje i neuspjehe koje nas uvlače još dublje u razne probleme – kaže Borenović.

On je istakao da je patriotizam koji propagiraju pomenute stranke lažan.

– To nije patriotizam. Oni ne žele dobro svom narodu, oni ne vole svoj narod. Oni ne rade svoj posao kako treba, da bi živjeli u jednoj modernoj i razvijenoj zemlji. Možda smo nekada bili fini i nismo u potpunosti nazivali stvari pravim imenom, ali istina je zapravo da su to prevaranti koji žele dobro samo sebi i da svojoj oligarhiji omoguće sve. Izgubili su svaki osjećaj za realnost, balans, činjenicu da će morati ljudima morati pogledati u oči i da su prešli svaku mjeru. To će se promijeniti i napredovaćemo tek kada ove vladajuće stranke i njihove politike pošaljemo u opoziciju i prošlost – zaključio je Borenović.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.