NDP: Prijava protiv Mektića neće oprati kriminal u propalim bankama RS-a

mektic123

Milorad Dodik po ko zna koji put pokušava da obračun s kriminalom u Republici Srpskoj (RS) pretvori u obračun s institucijama RS-a, saopćeno je iz Narodnog demokratskog pokreta (NDP).

-Kada god Tužilaštvo BiH i SIPA hapse upetljane u kriminalne afere u RS-u Dodik ih optuži da im je cilj ukidanje RS-a.Tako i danas ponavlja najprizemniju laž da je tobože cilj istrage oko Bobar banke sračunato s namjerom ukidanja Agencije za bankarstvo RS-a, navodi se u saopćenju.

Iz NDP-a ističu da „pod pretpostavkom da osumnjičeni za pljačku vijeka u više stotina miliona teškoj aferi ‘Bobar banka’ budu optuženi u sudskom procesu, pretpostavljena presuda ne znači presudu institucijama na čijem su čelu bili u vrijeme ‘pljačke svih pljački'“.

– Optužbe koje su izašle u javnost protiv Dragana Mektića od strane nepoznate samozvane boračke organizacije iz Prnjavora, a koje su zdušno podržali režimski plaćenici – „stručnjaci za borbu protiv terorizma“, dolaze iz iste SNSD-ove režimske kuhinje, tvrde iz NDP-a.

Ako su umislili, kako se dodaje, da će diskreditiranjem ratne prošlosti Mektića oprati svoj kriminal u Bobar banci, Balkan investment banci, Banci Srpske i Pavlović banci – u velikoj su zabludi…

– Obračun s onima koji su omogućili ili realizirali neviđenu pljačku RS-a je nezaustavljiv proces. Primitivnim udarom na nedužnog čovjeka režim je još jednom javno pokazao do koje mjere je otišao na stranputicu i put s kojeg nema povratka, tvrde iz NDP-a.