Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sastanak Katice i Cikotića

Neće biti novog prijema migranata, niti novih kampova u KS

blazuj 1

Naredne sedmice ću sa ministrom sigurnosti BiH i načelnikom Općine Ilidža obići migrantski kamp u Blažuju te utvrditi potrebne mjere za unapređenje sigurnosti

Neće biti novog prijema migranata u migrantskom kampu u Blažuju, neće biti formirani novi migrantski kampovi u Kantonu Sarajevo, a Ministarstvo unutrašnjih poslova KS će u narednom periodu ojačati saradnju sa Službom za poslove sa strancima u cilju adekvatnijeg tretiranja migranata na području tog kantona, prenosi Anadolu Agency (AA).

To su zaključci sa današnjeg sastanka kojeg je ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica održao sa ministrom sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmom Cikotićem, organiziranom u cilju iznalaženja adekvatnih rješenja po pitanju aktuelnih problema u vezi migrantske krize.

Sastanku su prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, načelnik Sektora uniformisane policije, direktor Granične policije, direktor Službe za poslove sa strancima te šefica Ureda Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u Bosni i Hercegovini.

“Naredne sedmice ću sa ministrom sigurnosti BiH i načelnikom Općine Ilidža obići migrantski kamp u Blažuju te utvrditi potrebne mjere za unapređenje sigurnosti. Inicirali smo jasnije definiranje ‘kućnog reda’ u okviru migrantskih kampova, pojačanu ulogu policijskih službenika te nabavku potrebne materijalno-tehničke opreme za policiju”, najavio je ministar Katica.