Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik Srbije

Vučić ponovo dijeli pare: U maju i novembru punoljetnim građanima po 30 eura

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić o neredima na beogradskim ulicama
08, July, 2020, Belgrade - The President of the Republic of Serbia, Aleksandar Vucic, addressed the nation in the building of the General Secretariat of the President of the Republic. Aleksandar Vucic. Photo: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL 08, jul, 2020, Beograd - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vucic obratio se naciji u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike. Photo: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

Mikro, mala i srednja preduzeća dobit će tri puta po 50 odsto iznosa minimalne zarade

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je do sada protiv koronavirusa vakcinisano 319.504 osobe, javlja Anadolu Agency (AA).

“Ponosan sam na činjenicu da je 319.504 ljudi vakcinisano do ulaska u studio. Nevjerovatan rezultat, čestitam građanima Srbije, oni su zaslužni za to”, rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.

On je naveo i da je jučer u zemlju stiglo još 10.000 doza Pfizer vakcina te da se u narednih šest dana očekuje do 50.000 doza ruske vakcine, a pokušava se i nabavka AstraZeneca vakcina.

Takođe, predsjednik Srbije je najavio i paket mjera ekonomske pomoći privredi i građanima od februara, u ukupnoj vrijednosti od oko dve i po milijarde eura.

Kako je pojasnio, svi punoljetni će moći da se prijave za 30 eura u maju i isto toliko u novembru, a penzioneri će dobiti i dodatnih 50 eura.

Mikro, mala i srednja preduzeća dobit će tri puta po 50 odsto iznosa minimalne zarade, rekao je on.

Vučić je najavio i da će sektoru prevoznika u šest navrata biti uplaćeno po 600 eura za svaki autobus “da mogu da opstanu, da sačuvaju svoj kapital”.