Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Nekompletni posmrtni ostaci najmanje tri osobe pronađeni u Trnovu

25/10/2017

Na lokalitetu Ilovice, u općini Trnovo, provodi se ekshumacija koju po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za ratne zločine, na mjestu ekshumacije, koordinira istražilac Tužilaštva BiH.

Ekshumacija je započeta i pronađeni su nekompletni posmrtni ostaci najmanje tri osobe, a potraga za posmrtnim ostacima se nastavlja i narednih dana.

Pronađeni ostaci će biti prebačeni u prosekturu JKP “Gradska groblja” Visoko, gdje će biti izvršena sudsko-medicinska obrada, uzimanje uzoraka kostiju da bi se DNK analizom utvrdio identitet žrtava.

Ekshumaciju i rad ovlaštenih službenih osoba koordinira istražilac Tužilaštva BiH, a na mjestu ekshumacije su prisutni predstavnici Instituta za nestale osobe BiH, ljekar specijalista sudske medicine, potrebni radnici uz korištenje mehanizacije, a lokaciju osiguravaju policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo.

Uposlenici Tužilaštva BiH gotovo svakodnevno učestvuju u traženju posmrtnih ostataka i ekshumacijama žrtava ratnih zločina širom BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.