BiH

U protekla 24 sata

Nema novih slučajeva koronavirusa u Sarajevu

01/06/2020

Trenutno u Kantonu Sarajevo nema oboljelih,

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo u protekla 24 sata su na koronavirus testirane 27 osoba, a nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze, prenosi Anadolu Agency (AA).

U periodu od 31. januara do 1. juna ove godine ukupno je testirano 7.978 osoba, izliječene su 104 osobe uz zabilježenih šest smrtnih slučajeva.

Prema obavještenju Zavoda za javno zdravstvo KS, s obzirom da je prestalo stanje prirodne nesreće u Federaciji BiH i da je završena prva faza epidemiološkog nadzora u Kantonu Sarajevo, u narednom periodu neće se dostavljati dnevni epidemiološki izvještaji kao što se to do sada radilo.

Trenutno u Kantonu Sarajevo nema oboljelih, a u slučaju ponovne pojave oboljelih pravovremeno ćemo vas obavijestiti o tome, poručeno je iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

Na evidenciji Službe za zapošljavanje KS trenutno se nalaze 63.864 osobe. Sa današnjim danom 366 osoba je manje na evidenciji ove Službe u odnosu na 18. maj kada je zabilježen najveći broj prijavljenih. Od tog dana se prosječno 30 osoba odjavi sa evidencije Službe.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.