Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ništa novo

Nenad Stevandić tvrdi: Nećemo imenovati sudije u Ustavni sud BiH

nenad stevandić
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

On tvrdi da je struktura Ustavnog suda BiH narušena od FBiH, visokog predstavnika i nekoliko moćnih ambasada, koji su mijenjali Dejtonski sporazum i zloupotrijebili dejstvo aneksa četiri i deset

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da Narodna skupština neće imenovati sudije u Ustavni sud BiH da bi tamo bili “samo ukras”.

“Zbog čega bismo sada imenovali sudije kad smo svjedoci potpuno nezakonitog mijenjanja pravila bez učešća bilo koga iz Republike Srpske. Ako su oni već rekli da mogu sve da rade bez sudija iz Republike Srpske, pa zašto da ih mi imenujemo da tamo pale i gase klima-uređaje”, tvrdi Stevandić.

On tvrdi da je struktura Ustavnog suda BiH narušena od FBiH, visokog predstavnika i nekoliko moćnih ambasada, koji su mijenjali Dejtonski sporazum i zloupotrijebili dejstvo aneksa četiri i deset.

“Znamo ko je kriv za krizu u BiH. Trude se da izbace RS iz BiH, ali Republika Srpska se može izbaciti samo s njenim narodom, Ustavom i teritorijom, bez toga ne može”, ustvrdio je Stevandić.

Nije prvi put

Nije prvi put da Stevandić i vlasti iz RS kažu da nešto neće, pa se onda predomisle. Posljednji primjer je vezan za učešće na lokalnim izborima u BiH. Podsjećamo, vladajuća koalicija je donedavno tvrdila da je Christian Schmidt “njemački turista”, kao i da neće učestvovati na izborima koje organizuje Centralna izborna komisija BiH. No, uslijedilo je “gutanje žaba”. Osim što će učestvovati na izborima, između ostalih i Stevandićeva stranka, na izbore će izaći po pravilima koja je nedavno nametnuo upravo Schmidt.