BiH

uputio izvinjenje

Nešić u Dnevniku FTV-a govorio o podizanju tri prsta, pa to ponovo učinio i u studiju

27/01/2023
Foto: Screenshot/FTV

U Dnevniku D Federalne televizije objasnio je svoj postupak, ali je opet pokazao tri prsta, na što je reagovala voditeljica

Nenad Nešić, novi ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, izvinio se sinoć zbog pokazivanja tri prsta ispred zgrade Parlamenta BiH u Sarajevu.

U Dnevniku D Federalne televizije objasnio je svoj postupak, ali je opet pokazao tri prsta, na što je reagovala voditeljica.

“Naišao sam na gospodina Vukanovića koji se sakrio u nekom prolazu ispred Parlamentarne skupštine, učio je svoga poslanika šta treba da kaže u parlamentu. Međutim, gospodin Grković se jučer nije ni javio za riječ. Ja sam naišao, pozdravio ga, on mi je dobacivao – ode ti kod Dodika i onda sam mu poslao poljubac i pokazao tri prsta. Ja sam tim pozdravom poslao poljubac i pozdravio Nebojšu Vukanovića koji je pripadnik srpskog naroda, makar je tako bilo do jučer”, objašnjavao je Nešić i ponovo pokazao tri prsta u studiju FTV na što je voditeljica reagovala.

Kazao je kako je proveo dan u Sarajevu i da su mu ljudi prilazili i rekli da im je drago što je izabran te da ga vole jer je “takav i ne glumi”.

“Ne shvatam da u Sarajevu tri prsta znače provokaciju. To je tradicionalni srpski pozdrav kojim se mi pozdravljamo i ja sam tradicionalnim srpskim pozdravom pozdravio pripadnika srpskog naroda gospodina Vukanovića. Nisam nikoga provocirao niti mi je to bila namjera. Ukoliko sam nekoga uvrijedio, izvinjavam se”, rekao je Nešić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.