Tradicionalna akcija

Neum: U akciji čišćenja Jadranskog mora prikupljena veća količina otpada

eko akcija

Akciji su pripomogli i lokalni stanovnici s gumenjacima, gliserima i barkama kako bi se ronioci mogli rasporediti na više lokacija odjednom

U Neumu je održana eko-akcija čišćenja dna Jadranskog mora u organizaciji Ronilačkog kluba Neum koja se sada već tradicionalno održava svake godine, a prikupljena je veća količina raznog otpada.

U akciji čišćenja sudjelovali su i članovi Udruge “Mare Nostrum”, Postrojbe Granične policije Neum i Lučke kapetanije koji su za ove potrebe ustupili i svoja plovila roniocima.

Akciji su pripomogli i lokalni stanovnici s gumenjacima, gliserima i barkama kako bi se ronioci mogli rasporediti na više lokacija odjednom.

– Na našu žalost uskoro se moglo vidjeti kako se ti isti gumenjaci i gliseri pune vrećama smeća, plastike i kojekakvih otpadaka koji uništavaju naše more i podvodni svijet. Upravo ovakvim akcijama želi se pokazati i ukazati na probleme zagađenja okoliša, mora i podmorja te na neki način poslati apel stanovnicima i turistima koji posjećuju Neum da se više pobrinu o okolišu – poručili su organizatori.

Od gostiju u čišćenju podmorja sudjelovali su članovi ŠRK Buško jezero, ERK Periska Ploče, ERK Leut Blace, SEUH Mostar i Šrek delta 5 iz Metkovića, a podržala ju je i Općina Neum.

Akcija se uspješno privela kraju te su na zajedničkom ručku podijeljene i zahvalnice svim sudionicima i onima koji su na bilo koji način podržali ovu hvale vrijednu eko-akciju, navodi se na službenim stranicama općine Neum.