Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pod vodom

Nevrijeme pogodilo Mostar, poplavljene ulice, vatrogasci na terenu

nevrijeme poplava mostar
Foto: Screenshot/ Twitter

Zatvorena je Ulica Ilićke bojne zbog pada stabla na saobraćajnicu kod “Svete”

Nevrijeme koje je u subotu oko 15:20 sati stiglo u Mostar već je izazvalo probleme na mostarskim ulicama i saobraćajnicama.

Naime, Ulica kralja Tomislava poznatija kao Avenija ponovno je pod vodom. Kako javlja reporter portala Bljesak.info, voda je prošla trotoare.

Podsjetimo, Avenija se obnavljala i asfaltirala tokom 2021. godine i sredine 2022. godine.

“Na ovoj dionici će se vršiti izrada novog cjevovoda oborinske odvodnje kao i kompletna zamjena vodovodnih cijevi”, saopćeno je na samom početku radova.

Ipak sa svakom kišom Mostarce dočekaju isti problemi.

Također, kako je objavljeno na Ilići.info, zatvorena je Ulica Ilićke bojne zbog pada stabla na saobraćajnicu kod “Svete”. Mostarski vatrogasci su na terenu.

Podsjetimo, iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda najavili su udare vjetra u Mostaru između 40 i 60, lokalno do 80 km/h. Također, izdali su upozrenje za sve građane.

“Budite spremni da zaštitite sebe i svoju imovinu. Plavljenje imovine i prometnih mreža su moguće. Poremećaj u osiguravanju električnom energijom, vodom i u komunikacijama je moguć. Može biti potrebna manja evakuacija. Teški uslovi za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontroliranog kretanja vozila uslijed vode. od: 12:00 do: 23:59”, saopćeno je.

Osim Mostara upozorenje je izdano za Bihać, Livno, Sarajevo, Tuzlu, Banja Luku, Foču, Prijedor, Trebinje i Višegrad.