nije bilo povrijeđenih

Nevrijeme u Hercegovini: Vjetar odnio dio crkve, čupao stabla, odvaljivao krovove…

Jak vjetar u Mostaru otpuhao dio fasade s nebodera
08.03.2022. Mostar - Bura koja ovih dana puse u Mostaru na jednoj od fasada u naselju Centar dva, otpuhala je dio fasade, dok veca povrsina i dalje predstavlja opasnost po prolaznike, zbog cega je policija ogradila podrucje trakom. Photo: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Oštećenja su prijavljena i na nekoliko montažnih objekata u prigradskim naseljima. Na području Hercegovine vjetar je čupao stabla

Snažan vjetar odnio je dio krova s jedne crkve u Mostaru, prevrtao je stabla i otkidao granje, a zbog novoga snijega i nanosa ne preporučuje se prometovanje preko Parka prirode Blidinje te su vozači pozvani na velik oprez na prometnicama u jugozapadnom dijelu BiH.

Na crkvi sv. Ivana Apostola i evanđelista u središtu Mostara snažna bura odnijela je dio metalne krovne konstrukcije. U središtu grada palo je većih i težih grana, posvuda je razbacano smeće, a zabilježena su oštećenja i na pročeljima zgrada.

Oštećenja su prijavljena i na nekoliko montažnih objekata u prigradskim naseljima. Na području Hercegovine vjetar je čupao stabla. Niko nije nastradao.

Iz Auto moto saveza u BiH sa sjedištem u Mostaru preporučili su da se izbjegne prometovanje za sve kategorije vozila preko Parka prirode Blidinje iz pravca Posušja zbog jakog vjetra i snježnih nanosa.

Iznimno je otežano prometovanje u dijelu Hercegovine i jugozapadne Bosne zbog izrazito jake bure na putovima na području Livna, Šuice, Kupresa i Glamoča. Ondje se vrlo brzo stvaraju snježni nanosi na cestama.