BiH

Skupština KS

Nezavisni odbor predložio smjenu policijskog komesara Halilovića

20/03/2019

Taj je odbor na sjednici u utorak razmatrao postupke policijskog komesara, nakon donošenja prijedloga ocjene njegovog rada za 2018. godinu, saopćeno je iz ovog odbora, prenosi Pres-služba KS

Nezavisni odbor Skupštine Kantona Sarajevo (KS) donio je prijedlog za smjenu policijskog komesara Ministarstva unutrašnjih poslova KS Mevludina Halilovića, a što će putem ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo dostaviti Vladi Kantona Sarajevo na dalje postupanje.

Taj je odbor na sjednici u utorak razmatrao postupke policijskog komesara, nakon donošenja prijedloga ocjene njegovog rada za 2018. godinu, saopćeno je iz ovog odbora, prenosi Pres-služba KS.

Jednoglasno je usvojen zaključak da postoje elementi za podnošenje inicijative za pokretanje disciplinskog postupka protiv policijskog komesara Halilovića zbog “zloupotrebe službenog položaja, nepoduzimanja ili nedovoljnog poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti te provođenja aktivnosti koje nisu u skladu sa interesima Ministarstva i Uprave policije, odnosno kojima se narušava njihov ugled”.

O eventualnom pokretanju disciplinskog postupka Nezavisni odbor će odlučiti na jednoj od narednih sjednica, a nakon što se prikupe svi relevantni dokazi.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.