BiH

BIHAMK

Nigdje bez zimske opreme: Nužan oprez zbog moguće poledice na putevima

08/12/2021
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) vozačima su savjetovali da voze opreznije i na put ne kreću bez zimske opreme

Zbog niske jutarnje temperature u Bosni i Hercegovini, poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, javlja Anadolu Agency (AA).

Na pojedinim dionicama u planinskim predjelima mjestimično ima i zastalog snijega na kolovozu. Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) vozačima su savjetovali da voze opreznije i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30-04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se putevi: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.