Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Okerić potpisao odluku

Nihad Uk mandatar novog saziva Vlade KS: “Hvala Našoj stranci, SDP-u, NiP-u i SBiH”

nihad uk fena

Od danas teče rok od 30 dana tokom kojeg mandatar ima obavezu da dostavi imena ministrica i ministara Kantona Sarajevo, a koje će imenovati Skupština KS

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić potpisao je danas odluku da je mandatar novog saziva Vlade KS Nihad Uk.

Okerić je u izjavi za Fenu kazao da je danas od klubova u Skupštini KS – Naša stranka, SDP BiH, NiP-a i SBiH, zvanično dobio prijedlog za novog mandatara Vlade KS.

– Nakon što sam upoznao rukovodstvo Skupštine KS sa dostavljenim prijedlogom, potpisao sam odluku o tome da smo svi saglasni da mandatar vlade bude Nuhad Uk, onako kako je bio prijedlog stranaka – kazao je Okerić.

Od danas teče rok od 30 dana tokom kojeg mandatar ima obavezu da dostavi imena ministrica i ministara Kantona Sarajevo, a koje će imenovati Skupština KS

– Nadamo se da ćemo do 10. ili 15. marta imati prijedlog Vlade KS, kako bi mogli poslati u proceduru i zakazati sjednicu Skupštine KS, koja treba da potvrdi mandatara i ministrice i ministre u Vladi KS za mandatni period od četiri godine – kazao je OKerić.

O imenima kandidata za ministre nije htio govoriti, jer će se, kako je rekao, o tome razgovarati na nivou koalicionih partnera.

Foto: Fena

Nihad Uk je ovu informaciju potvrdio na svom FB profilu.

– Izabran sam za mandatara za formiranje nove Vlade KS. Hvala klubovima Naše stranke, SDP-a, NiP-a i SBiH na ukazanom povjerenju – napisao je UK.