Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novalić u Kalesiji

“Nije isključeno da se podrži završetak izgradnje sportske dvorane koja se gradi 20 godina”

novalic – fena (1)

Iako je Novalić rekao da “nije isključeno da će pomoći izgradnju dvorane”, općinski načelnik je rekao da je “premijer obećao da će naredne godine biti završena sportska dvorana u Kalesiji čija gradnja traje već 20 godina.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić izjavio je danas tokom posjete Kalesiji da je ta općina od Vlade FBiH povukla značajna sredstva za pomoć nižim nivoima vlasti.

Pojasnio je da se to odnosilo na podrške zbog posljedica pandemije, zatim podrške privredi, poljoprivredi i infrastrukturi.

Naveo je da nije isključeno da u narednom periodu Vlada podrži i završetak izgradnje sportske dvorane u Kalesiji, kroz sistemski projekt izgradnje sportskih dvorana u FBiH.

Općinski načelnik Sead Džafić, koji se zahvalio federalnom premijeru i ministrima na posjeti, malo je drugačije govorio o izgradnji dvorane u ovom gradu koja traje već 20 godina!!!

Iako je Novalić rekao da “nije isključeno da će pomoći izgradnju dvorane”, općinski načelnik je rekao da je “premijer obećao da će naredne godine biti završena sportska dvorana u Kalesiji čija gradnja traje već 20 godina.”