Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nijedan ministar iz srpskog naroda nije pristupio glasanju za Dan žalosti

staša košarac vijeće ministara bih
FOTO: A. Durgut/Pixsell

Nermin Sulejmanović je ubio nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović koja ga je nekoliko dana ranije prijavila policiji zbog nasilja

U Bosni i Hercegovini neće biti proglašen dan žalosti zbog trostrukog ubistva u Gradačcu, odlučeno je u ponedjeljak na telefonskoj sjednici Vijeća ministara BiH.

“Nije postojao nacionalni kvorum jer nijedan ministar iz reda srpskog naroda nije pristupio glasanju”, rekao je za Radio Slobodna Evropa ministar prometa i komunikacija BiH Edin Forto, koji je jedan od inicijatora za proglašenja dana žalosti na nivou države.

U Gradačcu, na sjeveru Bosne i Hercegovine, 11. avgusta je počinjeno trostruko ubistvo, a u napadu su ranjene i tri osobe.

Nermin Sulejmanović je ubio nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović koja ga je nekoliko dana ranije prijavila policiji zbog nasilja.

Ubistvo je prenosio uživo na svom Instagram profilu, koji je kasnije uklonjen, a u toku policijske akcije počinio je samoubistvo.

U Gradačcu je 12. avgusta proglašena trodnevna žalost, a u ponedjeljak je Dan žalosti proglašen i u Tuzlanskom kantonu. I Vlada entiteta Republika Srpska za srijedu je proglasila Dan žalosti, dok se Vlada Federacije BiH, drugog bh. entiteta, o ovome još nije očitovala.

Nizama Hećimović će danas biti ukopana u mezarju džamije u Mionici.