Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nikola Špirić zbog sina moli Bakira Izetbegovića

BiH

bakir nikola

Visoki funkcioner SNSD Nikola Špirić ovih dana užurbano lobira da njegov sin Aleksandar iz Beograda bude vraćen na službu u Regionalni centar OBA u Banjoj Luci, ne libeći se da moli čak i u samom vrhu SDA.

Nakon što mu je istekao i drugi mandat u ambasadi BiH u Beogradu, kadrovska služba Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH (OBA) rasporedila je Aleksandra Špirića, sina visokog funkcionera SNSD Nikole Špirića, na poslove u multilaterali u Sarajevu.

Izvori Istinito navode da se ovo nimalo nije dopalo mlađem Špiriću, jer je očekivao povratak u Regionalni centar OBA u Banjoj Luci.

Zbog toga se, kako navode isti izvori, Nikola Špirić krajem decembra sastao sa direktorom OBA Osmanom Mehmedagićem u jednom sarajevskom kafiću , gdje je pokušao izdejstvovati poziciju za sina u Banjoj Luci, prenosi portal Istinito.ba.

Špirić, Izetbegović i Mehmedagić

Svjedoci razgovora tvrde da je Špirić stariji Osmici tvrdio da nema ništa protiv njega, da je on dobar direktor i profesionalac i da je sve što je javno rekao za njega u vezi sa aferom navodnog prisluškivanja zvaničnika Srbije, ”samo politika”.

Mehmedagiž je ostao čvrst, zbog čega je, kako pomenuti portal saznaje iz izvora u Predsjedništvu BiH, Špirić ovih dana posjetio lično Bakira Izetbegovića i zamolio ga da njegov nasljednik bude raspoređen u Banju Luku.