BiH

SDP BiH

Nikšić i Imamović: Glas za Bh. blok je glas za jedinstveni Mostar

10/12/2020

- A Izetbegović dalje srlja u izdaju BiH, u podjelu BiH i nas to ne obvezuje i učinit ćemo sve da se tome suprotstavimo – poručio je Nikšić

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović stigli su u četvrtak u Mostar kako bi pružili podršku “Bh. bloku” te su poručili kako je glas za “Bh. blok” glas za jedinstveni Mostar.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović medijima u Mostaru kazao je kako Mostar ima sjajno prirodno i kulturno naslijeđe i kada su u pitanju ljudi, u Mostaru je potrebna sinergija.

– Imamo podijeljenost među ljudima. Kada bi se ostvarilo zajedništvo Mostar bi ponovno bio grad zvijezda u regionalnim okvirima, onakav kakav je bio – poručio je Imamović.

Smatra da Bh. blok može osigurati zajedničku energiju građana Mostara te da su zato izašli s Bh. blokom kojeg čine SDP i Naša stranka.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić kazao je kako Mostarkama i Mostarcima nude da krenu putevima koje su dobrano utabali građani Tuzle, Gračaca, Gračanice, Maglaja, Ključa i Bosanske Krupe gdje su SDP-ovi gradonačelnici i načelnici dobili ponovno mandat od građana.

Izrazio je nadu u to da će građani Mostara izabrati jedinstveni Mostar, Mostar u kojem neće biti važno kako se ko zove, na kojoj obali živi već kakve ‘stvaramo uvjete za zajednički život’.

Poručio je i to kako će učiniti sve da se suprotstave tome da se Mostar podijeli na dvoje jer je to uvod za, kako je istaknuo, podjelu BiH na troje.

Upitan da prokomentira jučerašnji sastanak američkog ambasadora u BiH Erica Nelsona i šefa Delegacije EU u BiH Johanna Sattlera s predsjednicima stranaka HDZ-a BiH i SDA Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem, Nikšić je naveo kako je taj sastanak nastavak onoga što je Čović najavio kada su potpisivali Sporazum za Mostar, da idu razgovori sredinom decembra.

– A Izetbegović dalje srlja u izdaju BiH, u podjelu BiH i nas to ne obvezuje i učinit ćemo sve da se tome suprotstavimo – poručio je Nikšić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.