BiH

zastupnik u skupštini ks

Nikšić: Izjava oko cijene goriva nije ni “za šamara”, već za hitno formiranje tzv. Vlade spasa

31/03/2020

Vlast koja hitno ne reguliše i ne usaglasi cijene goriva sa cijenama nafte na svjetskom tržištu ili je posve nesposobna ili je pak direktni saučesnik u profiterstvu koje se dešava u ovim teškim trenucima za građane i ekonomiju, napisao je Nikšić

Tokom današnjeg obraćanja medijima, predsjednica Koordinacionog odbora za stabilizaciju privrede i saniranje posljedica pandemije koronavirusa i federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo odgovorila je i na pitanje o cijenama goriva u FBiH. Naime, pad cijena goriva na pumpama nije proporcionalan padu cijena nafte na svjetskom tržištu.

“Zaista, na svjetskom tržištu opala je potražnja za naftom, ali ne možemo utjecati na poslovne politike privrednika. Jedino što možemo je pozvati građane da kupuju tamo gdje je jeftinije, a o tome se mogu informirati na portalu Federalnog ministarstva trgovine”, odgovorila je ministrica Đapo.

Ovakav odgovor izazvao je reakciju Damira Nikšića, nezavisnog zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo.

“Vlast koja hitno ne reguliše i ne usaglasi cijene goriva sa cijenama nafte na svjetskom tržištu ili je posve nesposobna ili je pak direktni saučesnik u profiterstvu koje se dešava u ovim teškim trenucima za građane i ekonomiju. Ono što je ministrica Đapo poručila građanima Federacije ispred Kriznog štaba za ekonomiju u vezi cijena goriva (da je bolje sipati gdje je jeftinije) nije ni ‘za šamara’, već za hitno formiranje tzv. Vlade spasa tj. eksperata na Federaciji” napisao je Damir Nikšić na Facebooku.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.