BiH

SDP

Nikšić komentarisao Magazinovićevu ostavku: “Slijedi pospremanje, ali niko nas neće rušiti”

02/12/2020

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić oglasio se povodom ostavke predsjednika Glavnog odbora SDP BiH Saše Magazinović, a koji je to učičnio iz moralne obaveze nakon skandala sa izbornim malverzacijama u Srebrenici za šta su bila privedena tri člana SDP BiH

“Kako sam još u fazi oporavka sa Sašom Magazinovićem sam razgovarao telefonski. Objasnio je da je to njegov lični čin, da ostavka nije usmjerena protiv bilo koga, da nema druge pozadine, te da ostaje na raspolaganju Socijaldemokratskoj partiji BiH u punom kapacitetu i znanju da se dogovorimo oko njegovog budućeg angažmana. Svakako da on svojim političkim iskustvom može još puno dati i da treba biti dio SDP-ovog tima.

Naš ključni prioritet u narednom periodu su izbori u Mostaru, priprema i potom analiza lokalnih izbora, rekonstrukcije kantonalnih vlada, a očito i pospremanje u samom SDP-u, koje je neminovnost nakon analize rezultata lokalnih izbora i rada organizacija.

SDP ima odgovornost za još brojne političke procese, koji se moraju nastaviti. Reforme neće izostati u SDP-u, ali ni ova situacija neće biti prilika da naši politički protivnici ruše SDP”, naveo je Nikšić.

Komentari

Autor: NAP

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.