Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poruka premijera

Nikšić poslao poruka gazdama ArcelorMittala

niksic arcelormittal sindikat
FOTO: Fena

Predsjednik Sindikata “ArcelorMittala” Rešid Fetić pridružio se ocjeni da će radnici biti zadovoljni postignutim dogovorom i da će ga Skupština Sindikata prihvatiti

Federalni premijer Nermin Nikšić izjavio je danas da su vlasnicima i Upravi “ArcelorMittala” jasno rekli da treba da se odreknu dijela svoje dobiti u korist radnika koji im tu dobit donose.

Nakon sastanka u sjedištu Ministarstva energetike, rudarstva i industrije FBiH o situaciji u “ArcelorMittalu” Zenica, Nikšić je naveo da je ta kompanija ostvarila prihod od 2,1 milijaradu KM i dobit od 260 miliona KM, zbog čega je red da uvaže radnike koji su im to omogućili.

“ArcelorMittal” plaća najnižu cijenu električne energije u regionu

Istakao je da je BiH stvorila pretpostavke za uspješno poslovanje kompanija te da “ArcelorMittal” plaća najnižu cijenu električne energije u regionu, da plaća vrlo mali porez na dobit, a u protekle dvije godine su ostvarili veliku dobit zahvaljujući visokoj cijeni čelika.

Nikšić je rekao da je zadovoljan što su Uprava “ArcelorMittala” i Sindikat pronašli rješenje kojim će radnici biti zadovoljni.

Ministar energetike, rudarstva i industrije FBiH Vedran Lakić naglasio je da radnička prava moraju biti zadovoljena te da je veliki uspjeh što je postignut dogovor.

satorovic niksic sidikalci
FOTO: Fena

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Selvedin Šatorović zahvalio je premijeru Nikšiću i ministru Lakiću na trudu, zalaganju i zauzimanju jasnog stava o pitanju prava radnika, jer bez njihove pomoći, kako je dodao, ne bi bio postignut dogovor.

Fetić: Radnici će biti zadovoljni

Istaknuo je da će detalji dogovora biti predstavljeni danas na Skupštini Sindikata “ArcelorMittala” i izrazio uvjerenje da će radnici biti zadovoljni.

Predsjednik Sindikata “ArcelorMittala” Rešid Fetić pridružio se ocjeni da će radnici biti zadovoljni postignutim dogovorom i da će ga Skupština Sindikata prihvatiti.