Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nikšić: Referendum u BiH je 2. oktobra

BiH

sdp (10)

Socijaldemokratska partija BiH je predstavljanjem kandidata u Banjoj Luci i Prijedoru poslala jasnu poruku da Bosna i Hercegovina ne postoji bez svih konstitutivnih naroda.

Na ovim skupovima je istaknuto istinsko opredjeljenje SDP BiH protiv najavljenog referenduma o Danu RS 25. septembra, sa kojim se želi skrenuti pažnja sa katastrofalne ekonomske situacije građana u ovom entitetu.

„SDP ide na 4 odbornika. Dijaspora glasa i hvala im. Rad sa dijasporom u budućnosti i trudimo se da se otvori posebno odjeljenje za rad sa dijasporom. Skupština grada radi dobro zbog naših odbornika i iza nas su mladi na listi koji su posebna snaga na koje se ozbiljno računa“, poručio je Sead Jakupović, predsjednik Skupštine Grada Prijedora.

Prisutnima u Prijedoru obratio se i Saša Magazinović, predsjednik Glavnog odbora SDP BiH, poručivši kako su pred nama dva puta i možemo odabrati da budemo političari ili da budemo državnici, te kako će socijaldemokrati uvijek nastojati da budu državnici i rade za dobrobit cijele države. „Referendum baca u sjenu proteste u RS-u, pismo namjere MMF-u i sve ostale probleme. Plaše narod, a mi se nemamo čega plašiti“, rekao je Magazinović.

Sa skupa je poručeno Dodiku da može samo sanjati o otcjepljenju RS-a, Čoviću da nema ništa od trećeg entiteta, a Izetbegoviću da njegova politika bratimljenja sa Turcima i Arapima ide naruku podjelama i narušavanju odnosa unutar BiH. Bosanci i Hercegovci su braća po zemlji i samim tim jedni drugima smo najpreči. Nema ništa od ruske Srpske, hrvatske Hercegovine ili bošnjačkog Kalifata. Glasajmo za Prijedor i BiH za sve nas!
Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić istakao je prisutnim kako je ponosan na Gradsku organizaciju Prijedor, ističući kako je SDP ovdje povratnička ali i multietnička stranka svih građana ovog divnog grada. Napomenuo je i da je SDP općenito jedina partija u zemlji koja u svojim redovima ne samo da ima članove svih nacija, nego i pripadnike Armije RBiH, Vojske RS-a i pripadnike HVO-a.

„Bosne i Hercegovine nema bez bilo kojeg konstitutivnog naroda. Referendum u BiH je 2. oktobra i mi tada trebamo jasno iskazati svoj stav i mišljenje. Nećemo više nacionalizam, strepnju i strah. Hoćemo odbornike koji će raditi i ako uspijemo u Prijedoru, uspjeli smo i u BiH“, zaključio je Nikšić.