Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Petrović: Očekuje nas teška utakmica protiv Mladosti

slavko petrovic1
Foto: I. Kralj

Fudbaleri Željezničara u devetom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine gostuju kod ekipe Mladosti u Kaknju.

Trener Željezničara Slavko Petrović očekuje tešku utakmicu protiv ekipe koja je dosad jedina neporažena u prvenstvu.

– Utakmica protiv Mladosti sigurno je teško iskušenje. Neće nam biti lako i morat ćemo se dobro oznojiti ukoliko želimo doći do bodova. Protiv ekipe Mladosti igrao sam s Radnikom. Mladost je zadržala srž ekipe, koja u suštini nije imala veliku fluktaciju i sve ekipe koje su ostale s igračkim kadrom ove sezone igraju kvalitetno. Doveli su ključna pojačanja, što je za njih bilo bitno i jednostavno su do sada se prezentirali za sve ekipe kao čvrst protivnik – izjavio je Petrović za Fenu.

Međutim, istakao je da poznaje sve njihove vrline i mane, dodavši da će njegovi igrači morati dati sve od sebe da ostanu neporaženi, jer poslije toga slijede također teške utakmice.

– Slijedi utakmica protiv Metalleghea. Planirao sam da uzmemo osam bodova iz četiri utakmice – rekao je.

Smatra da se ekipi, poslije prošle utakmice i pobjede protiv Krupe na Grbavici, polako vraća samopouzdanje.

– Poslije tri poraza, gdje je u suštini sve što se moglo fudbalski dogoditi bilo katastrofalno, sigurno je dosta igrača ušlo u psihološku krizu. Kroz pojedinačne razgovore i određeni trening pokušao sam da ih izvučem iz te krize. Sigurno je jako bitno da ekipa utakmicu shvati ozbiljno. Moramo da se psihološki vratimo u jednu normalu – objasnio je Petrović.

Govoreći o mogućim izmjenama za sutrašnju utakmicu, u odnosu na ekipu koja je počela meč protiv Krupe, šef stručnog štaba Željezničara je dodao da ekipa koja pobjeđuje se ne mijenja, na koji god način pobijedila.

– Neki igrači u suštini kroz pristup treningu jednostavno me navode da neke promjene izvršim. Sačekat ćemo i današnji trening. Jučer je golman Kjosevski na treningu dobio jedan udarac, iščašio je prst na ruci, tako da ćemo danas vidjeti može li sutra učestvovati u igri ili ne – zaključio je Petrović.

Susret Mladost – Željezničar igra se u subotu od 15 sati i 30 minuta.