Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nikšić: SDP spreman podržati Ćamila Durakovića na izborima

niksic sdp

Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokratske partije, razgovarao je danas sa načelnikom Opštine Srebrenica Ćamilom Durakovićem o predstojećim lokalnim izborima i kandidaturi za načelnika Opštine.

Socijaldemokratska partija podržat će Ćamila Durakovića na lokalnim izborima ukoliko on bude zajednički kandidat za načelnika Opštine Srebrenica probosanskih stranaka, stava u u SDP-u. Kako su naveli, SDP je i na proteklim izborima za načelnika ove opštine u Republici Srpskoj podržao Durakovića kao nezavisnog kandidata.

“Cijenimo kako je vrlo korektno i dobro uradio svoj posao kao načelnik Srebrenice i spremni smo ga ponovo podržati kao nezavisnog kandidata. Ne vidim da ima prostora za bilo kakvu promjenu i to je jasno rečeno SDA-u i Durakoviću. Ako će biti kandidat SDA, ne može računati na podršku SDP-a i tada će SDP imati svog kandidata. Ako će neko drugi biti kandidat SDA, SDP će podržati Durakovića kao nezavisnog kandidata”, kazao je lider SDP-a Nermin Nikšić.

Kako je Nikšić kazao nakon današnjeg razgovora sa načelnikom Opštine Srebrenica, Duraković na lokalne izbore namjerava izaći kao nezavisan kandidat.

Duraković će se danas sastati i sa čelnim ljudim Stranke demokratske akcije kako bi razgovarali o njegovoj kandidaturi i podršci ove stranke na izborima.

Nikšić je prokomentarisao davanje imena haškog optuženika Radovana Karadžića studentskom domu na Palama.

“Više ne znam kako nazvati ovo. Ovo je ludilo, bezobrazluk, kontriranje zdravom razumu. To je neko kolektivno ludilo. Ne bih da uvrijedim čanse ljude u RS-u, ali čovjek da se smrzne s kim živimo, radimo i treba da gradimo zajedničku državu”.