Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nikšić: Spoj mladosti i iskustva garant napretka SDP BiH

BiH

doboj sdp

U Doboju i Tešnju nastavljena je svečana podjela novih članskih kartica i promocija održavanja skorašnjih unutarpartijskih izbora u Socijaldemokratskoj partiji BiH.

Pred velikim brojem okupljenih članova i simpatizera iz ovih gradova, Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH, Enes Suljkanović, predsjednik Gradske organizacije Doboj i Senad Subašić, predsjednik Opštinske organizacije Tešanj, govorili su o procesu reevidencije članstva i organizaciji unutarpartijskih izbora zakazanih za 31. maj.

-Više od 28.000 reevidentiranih članova dokazuje da još postoji mnogo onih koji vjeruju u osnovne vrijednosti koje SDP BiH u svom političkom djelovanju predstavlja. Posebno treba naglasiti da ovo nije konačan broj reevidentiranih članova, nego da još članova čeka na odobrenje svoje reevidencije, što će biti učinjeno nakon objave biračkih spiskova za skorašnje izbore – rekao je Nikšić.

Dodaje da slijedi organizacija izbora, “koji će proteći u fer i korektnoj atmosferi i koji će omogućiti svim članovima da biraju one koji će najbolje predstavljati vrijednosti i ideje za koje se SDP zalaže”.

-U proteklih mjesec dana, koliko već obilazimo organizacije širom BiH, dijelimo nove članske kartice i promoviramo sistem Jedan član-jedan glas, raduje me činjenica da na ovim skupovima vidim spoj mladosti i iskustva, što je odlična kombinacija za daljni napredak naše partije – istaknuo je u svom govoru predsjednik Nikšić.

Enes Suljkanović je okupljenim članovima u Doboju iznio podatke da je u ovoj organizaciji dosad reevidentiran 421 član, a da posebno raduje činjenica da se u tom broju nalazi veliki broj mladih ljudi, kao i 197 žena.

-Ovo nije konačan broj, a nakon objave biračkih spiskova i nastavka reevidencije, na odobrenje članstva čeka još 150 osoba. Ovo su podaci koji su nas, zaista, prijatno iznenadili, iako se radilo o relativno kratkom roku reevidencije. Ostaje nam da kroz predstojeće izbore uvedemo dodatne demokratske standarde – dodao je Suljkanović.

U Tešnju se okupljenim članovima, osim predsjednika Nermina Nikšića, obratio i Senad Subašić, koji je naveo da se dosad u ovoj opštinskoj organizaciji reevidentiralo više od hiljadu članova.

-Zahvalni smo našim članovima, članovima naših foruma i svim aktivistima koji su nam pomogli da reevidentiramo ovoliki broj članova. Naravno, ovo neće biti konačna cifra, nego će se ona sigurno povećati. Izborima ćemo dokazati da smo i dalje jaka partija, koja postavlja nove standarde u političkom životu naše zemlje – zaključio je Subašić, saopćeno je iz Centra za informisanje SDP-a BiH.