Kako je reagovao Messi kada je čuo da je Espanyol izjednačio protiv Reala

messi111

Pogotkom Lionela Messija Atleticu u Madridu nogometaši Barcelone su u 37. kolu Primere ove nedjelje osigurali 23. naslov španskog prvaka, unatoč visokoj 4:1 pobjedi Real Madrida na gostovanju u Barceloni kod Espanyola.

Zanimljiv trenutak dogodio se se u Madridu kad su igrači Barçe saznali da je Real primio gol za 1:1.

Igrači Reala nadali su se porazu Barcelone kojim bi utrka za naslov ostala otvorena do posljednjeg kola, a isto su priželjkivali i Katalonci u Madridu, napeto prateći rezultat s utakmice Espanyola i Reala igrane u isto vrijeme.

Sve do 59. minute nije bilo golova ni u Madridu ni u Barceloni, a onda je Ronaldo “načeo” Espanyol, da bi Messi samo pet minuta poslije zabio na Vicente Caldeoronu.

Lica Barceloninih igrača ozarila su se u 74. minuti kad je urugvajski napadač u dresu Espanyola Cristian Stuani izjednačio na 1:1. Pomoćni trener javio je radosnu vijest prvo Leu Messija, dozvavši ga usred utakmice, a trenutak poslije kamere su zabilježile genijalan trenutak.

Trener Barçe i Messi komentiraju gol Realu i očito se šale na računa Kraljevskog kluba koji će im, u tom se trenutku činilo, sam olakšati posao. Messi je na Enriqueovu šalu pljunuo vodu od smijeha, a video je postao hit u Španiji.

Na kraju je ipak presudio rezultat u Madridu, jer Ronaldo je brzo vratio vodstvo, a do kraja utakmice zabio hat-trick za pobjedu koja Realu nije ništa značila.