Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

REAKCIJE

Nikšić: Teritorijalna organizacija ne znači isto što i etnička dominacija

niksic nermin (1)
Nermin Nikšić / FOTO: Fena

Poručuje da je dosta više “izmišljanja kriza kako biste sakrili nesposobnost da riješite ijedan stvarni, životni problem ljudi”

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić reagovao je na izjave lidera HDZ-a Dragana Čovića o teritorijalnoj reorganizaciji Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz ove stranke.

-Ko o čemu pred izbore, milioneri i profiteri o ratu i merhametu, velikim ideologijama i etničkim entitetima, kazao je Nikšić.

Draganu Čoviću treba biti jasno, poručuje on, da pojam teritorijalna organizacija ne znači isto što i etnička dominacija.

-Da, slažem se da nam treba i teritorijalna reorganizacija, da nemamo stotinu ministara, 13 premijera i 11 zdravstvenih sistema. Treba nam ustroj države koja može služiti građanima, a ne političkim oligarhijama SDA, HDZ i SNSD. Vidjeli smo kako SDA i HDZ reorganizuju sistem na primjeru MUP-a HNK. Kako lako i jednostavno dogovore podjelu političke kontrole po stranačkoj liniji, smatra Nikšić.

VEZANA VIJEST Ako ne bude promjene Izbornog zakona Čović najavio prijedlog preustroja države

Poručuje da je dosta više “izmišljanja kriza kako biste sakrili nesposobnost da riješite ijedan stvarni, životni problem ljudi”.

-Na kraju da kažem da i SDP BiH priprema opsežan prijedlog ustavnih i izbornih reformi kojim bi se osigurala prava svima, a ne bi se uskratila nikome. Naravno, to radimo uporedo sa pripremom opsežnog programa u kojem nudimo rješenja za katastrofalno egzistencijalno stanje u koje su nas doveli teritorijalni reformatori, otcjepitelji i profiterski monoliti, stoji u Nikšićevoj reakciji koju prenosi SDP BiH.