Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"privatna posjeta"

Dodik helikopterom sletio u Crnu Goru, oglasio se Dritan Abazović

dodik helikopter
FOTO: Inforadar

Dodika obezbjeđuju pripadnici crnogorske policije, navode mediji iz Crne Gore

Helikopter sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom sletio je na heliodrom u blizini poznatog turističkog odmarališta Sveti Stefan.

Prema informacijama koje su objavili crnogorski mediji, helikopter sa Dodikom je sletio na platformu u blizini Svetog Stefana, koja nije predviđena za takve stvari i za koju nije mogla biti dobijena dozvola za slijetanje. Najvjerovatnije sa iste pozicije, Dodik je oko 16 sati napustiti Crnu Goru.

Nije poznato sa kim se Dodik i da li se uopšte s nekim sastajao na Svetom Stefanu, a premijer Crne Gore Dritan Abazović je rekao da je njegov dolazak uredno najavljen državnim organima Crne Gore i da je riječ o privatnoj posjeti.

Dodika obezbjeđuju pripadnici crnogorske policije, navode mediji iz Crne Gore.

Reakcija PDP-a

“Današnje privatno putovanje Milorada Dodika na Sveti Stefan, helikopterom Vlade RS-a, još jednom pokazuje koliko je bahat SNSD režim i koliko je narod RS-a u pravu što traži hitne promjene i odlazak Dodika i SNSD sa vlasti”, reagovali su iz opozicionog PDP-a.

PDP ističe da je prethodnih godina stotine letova avionom Vlade RS-a zabilježeno na razna kupališta u Zadru, Tivtu, na Krfu, Kipru i da Vlada, koju vodi SNSD, nikada nije saopćila ko je i zašto koristio njen avion, kao što ni danas nije saopštila razlog i svrhu putovanja.

– SNSD nikada nije objavio ni spisak tzv. korona nabavki, kada su najveće poslove dobijali Dodikovi savjetnici i drugi SNSD funkcioneri, koji su preko noći postali milioneri. SNSD je sakrio i ugovor sa Kinezima za autoput Banja Luka-Prijedor. SNSD je sakrio i ugovor sa Mađarima, prema kojem jedna njihova firma postaje većinski vlasnik nove solarne elektrane u Trebinju, kako je danas potvrdio direktor te firme – poručili su iz PDP-a.

Svako skrivanje ugovora, putovanja i tendera direktno ukazuje na kriminalne radnje, na nezakonito poslovanje i privatne interese koji se žele prikriti, ukazuju iz PDP-a.

– PDP obećava da će sve što je SNSD godinama krio od naroda biti razotkriveno odmah nakon izbora, a nova Vlada RS-a, koja će doći nakon 2. oktobra, neće praviti ni sa kim nikakve tajne ugovore, niti ugovore koji se ne smiju objaviti. Sve mora biti čisto i jasno, narod mora znati kako se njegov novac troši – zaključili su iz PDP-a.