Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Ništa nije slučajno, ne vjerujem da je jedan vozač skrivao ‘Dejton'”

BiH

59424e15-fb60-4378-9129-78e50a0a0a7e-policija-rs-noc-preview
Ilustracija

Generalni sekretar Partije demokratskog progresa (PDP) Perica Bundalo izjavio je da u Bosni i Hercegovini ništa nije slučajno te da ne vjeruje da je Željko Kuntoš, bivši vozač nekadašnjeg predsjednika Narodne skupštine RS-a Dragana Kalinića, taj dokument skrivao sve ove godine.

-Vrlo je indikativno da je Dejtonski sporazum pronađen kod čovjeka koji je bio u obezbjeđenju Kalinića, sadašnjeg savjetnika predsjednika RS – rekao je Bundalo.

Smatra da je žalosno da BiH nema jedan dokument, kakav je Dejtonski sporazum, koji je osnova njenog ukupnog društvenog uređenja.

Bundalo je na konferenicji za novinare rekao da se RS nanosi teško popravljiva šteta, jer se po treći put devalvira referendum, kao neposredni vid izražavanja građana.

Mišljenja je da je vlast u RS predložila stavljanje van snage odluke o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH zbog straha od mogućih ličnih posljedica aktera tog slučaja.

-Od početka nam je bio jasno da referenduma o tom pitanju neće biti – dodao je Bundalo ističući da su tri krupne posljedice ove situacije, urušavanje institucija RS-a, ponižavanje građana RS i obezvrjeđivanje instituta referenduma kao zadnjeg mehanizma odbrane interesa RS-a.

Bundalo je optužio vlast u RS-u da sada transferiše odgovorost na opoziciju, iako su oni za sve odgovorni.