Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza za naredne dane

Ništa od lijepog vremena, ponovo će pasti snijeg, od srijede stabilizacija

snijeg

Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu do 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 13, na jugu i sjeveru zemlje od 13 do 17 stupnjeva

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Na planinma sa susnježicom ili snijegom.

U večernjim satima, usljed opadanja temperature zraka, granica padavina snijega ili susnježice u Bosni se može spustiti i do 800 metara nadmorske visine. Vjetar slab do umjeren, u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini, veći dio dana jugo.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu do 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 13, na jugu i sjeveru zemlje od 13 do 17 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Jutarnja teperatura oko 6, a najviša dnevna oko 12 stupnjeva.

Ponedjeljak u Bosni i Hercegovini se očekuje oblačno vrijeme  u nizinama sa kišom i pljuskovima. Usljed zahlađenja granica padavina snijega ili susnježice u Bosni se može spustiti i do 600 metara nadmorske visine. Poslije podne i krajem dana, postupni prestanak padavina.

Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 6, na jugu do 9, a najviša dnevna temperatura zraka između 4 i 10, na jugu zemlje od 10 do 15 stupnjeva.

Utorak  u Bosni i Hercegovini  će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanog vremena na jugu zemlje. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu do 7, najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 14, na jugu do 17 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini u srijedu se očekuje blaga stabilizacija vremena. Bit će malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 9, a najviša dnevna od 12 do 18, na jugu do 20 stupnjeva.