Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Annalena Baerbock

Njemačka ministrica vanjskih poslova pisala i Miloradu Dodiku

Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalene Baerbock sastala se s članovima Predsjedništva BiH
10.03.2022., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Njemacka ministrica vanjskih poslova Annalene Baerbock sastala se sa clanovima Predsjednistva BiH. Annalena Baerbock, Milorad Dodik Photo: Armin Durgut/PIXSELL

– Bilo bi dobro da povodom ovih pitanja ostanemo u kontaktu – navela je Baerbockova u pismu upućenom članu Predsjedništva BiH, Miloradu Dodiku

Ministrica vanjskih poslova Njemačke Annalena Baerbock zahvalila je članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku na ljubaznom prijemu i razgovoru, zajedno s njegovim kolegama u Predsjedništvu BiH, tokom njene posjete Sarajevu, saopšteno je iz Kabineta člana Predsjedništva.

– Posjeta je bila prilika da se lično uvjerim u dobre bilateralne odnose između naše dvije zemlje. Njemačka će i dalje snažno da se zalaže za reformski proces u BiH i prevladavanje aktuelne političke krize – istakla je Baerbockova u pismu.

Baerbock pisala Džaferoviću i Komšiću: BiH je na visokoj agendi Berlina

Ona je navela da Njemačka smatra da je ključno da svi politički akteri poštuju institucije na nivou BiH i da učestvuju u prevladavanju političkih blokada u zemlji i otvaranju održive perspektive za budućnost BiH, te da je to važan aspekat za međunarodnu finansijsku pomoć i strana ulaganja.

– Bilo bi dobro da povodom ovih pitanja ostanemo u kontaktu – navela je Baerbockova u pismu upućenom članu Predsjedništva BiH, Miloradu Dodiku.