Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Noćni vukovi” najavili tužbu protiv ministra Dragana Mektića

BiH

vukovi

Ogranak ruskog moto-kluba “Noćni vukovi” u Republici Srpskoj podnijeće tužbu protiv ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića i drugih zbog “laži i svakodnevnog blaćenja ugleda Noćnih vukova”, rečeno Alternativnoj televiziji u ovom moto-klubu.

Ovakva reakcija moto-kluba uslijedila je nakon što je liderima “Noćnih vukova” iz Rusije i Srbije zabranjen ulazak u BiH na najavljenu turu kroz Republiku Srpsku.

Vođa “Noćnih vukova” u Srbiji Saša Savić rekao je da ne zna i ne razumije zašto im je zabranjen ulazak u BiH, te zašto im lijepe etikete ekstremnih desničara i terorista.

Savić je naveo da mu sve liči na američku i NATO propagandu uoči predsjedničkih izbora u Rusiji.

“Onda smo mi tu sad, moguće, ispali kao kolateralna šteta da bi napali predsjednika /Rusije Vladimira/ Putina i da bi uzgred narušili autoritet i ugled predsjednika /Republike Srpske Milorada/ Dodika”, rekao je Savić.

Savić

Savić je pozvao narod u Republici Srpskoj i BiH da ne nasjeda na priče, da “Noćne vukove” prepoznaju kao pozitivnu energiju i da vide njihovu dobru volju i kulturni značaj njihovih hodočašća.

On je napomenuo da “Noćni vukovi” obilaze crkve, manastire, kulturno-istorijske spomenike koji su vezani za srpsku istoriju, srpsko-rusku istoriju, te mu nije jasno šta tu sada smeta.

Članovi ogranka “Noćnih vukava” iz Republike Srpske kažu da nisu učestvovali ni u jednom incidentu, da niko od njih nema nijednu krivičnu prijavu, da među njima ima i bivših boraca koji su se borili za RS, te da se njihovom stigmatizacijom samo pokušava skrenuti pažnja sa stvarnih bezbjednosnih problema u BiH.

ATV navodi da je ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić u tajnom izvještaju za članove Zajednične komisije za odbranu i bezbjednost parlamenta BiH proglasio “Noćne vukove” paravojnom formacijom, te ih dodao na listu bezbjednosno opasnih organizacija.