Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Normaliziran saobraćaj na dionici M-5 Doniji Vakuf- Jajce

saobracaj
Ilustracija

Završen je uviđaj saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-5 Doniji Vakuf- Jajce (Babin Potok). Saobraćaj se na navedenoj dionici odvija nesmetano, saopćeno je iz BIHAMK-a

U izvještaju se navodi da je zbog niskih temperatura moguća poledica u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Sporija i opreznija vožnja vozačima se preporučuje na dionicama koje vode kroz usjeke, zbog mogućih odrona.

Također, napominje se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Tokom dana, zbog deminiranja terena, povremene polusatne obustave aktuelne su bile na magistralnim putevima M-4 Teslić-Kotor – Varoš (Rujevica, 08-16 sati) i M-18 Tuzla-Ugljevik (Banj Brdo, 08-16 sati), dok je na magistralnim putevima M-19.3 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub (od 09 do 10 i od 13 do 15 sati) i M-16 Banja Luka-Jajce (HE Bočac, 14-14.30 sati), dolazilo do povremenih kraćih obustava, a razlog su minerski radovi.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Priboj-Simin Han, kao i magistralni put M-17 u Bosanskom Šamcu i M-5 u Bihaću.

Zbog radova na području Hrvatske upozoravaju se vozači na moguća duža zadržavanja na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.