sarajevo

Nova izmjena režima saobraćaja zbog sanacije tramvajske pruge na Marijin Dvoru

pruga-saobracaj

Vilsonovim šetalištem na dionici od raskrsnica sa ulicom Franje Račkog i sa ulicom Vrbanja, zbog privremenog odvijanja saobraćaja, bit će zabranjeno saobraćanje biciklista

Zbog radova na sanaciji tramvajske pruge na dionici „S” krivina – tramvajska stanica “Marijin Dvor”, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo obavještava javnost o novoj privremenoj izmjeni režima saobraćaja na području Marijin Dvora.

Od petka, 23. oktobra, od 18:00 sati do ponedjeljka, 26. oktobra 2020. godine, do 06:00 sati za saobraćaj će biti zatvorena raskrsnica ulica Zmaja od Bosne – Vrbanja, ali samo za skretanje prema ulici Vrbanja sa glavne saobraćajnice Zmaja od Bosne.

Inače, ova saobraćajnica ostaje prohodna u svoje dvije saobraćajne trake.

Zabranjuje se parkiranje vozila u desnoj traci ulice Franje Račkog i u ulici Kotromanića cijelom dužinom ove saobraćajnice, jer će planirani alternativni pravci biti upravo ove ulice, te Vilsonovo šetalište.

Vilsonovim šetalištem na dionici od raskrsnica sa ulicom Franje Račkog i sa ulicom Vrbanja, zbog privremenog odvijanja saobraćaja, bit će zabranjeno saobraćanje biciklista.

I pješački saobraćaj sa prelaza Alta – državne institucije će biti preusmjeren na pješački prelaz Alta – crkva Svetog Josipa – TC SCC i obratno.