Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Novalić i Wigemark razgovarali o evropskom putu BiH

11/10/2017

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU za BiH Lars-Gunnar Wigemark danas su se susreli u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu.

Centralna tema razgovora bila je evropski put Bosne i Hercegovine. Obostrano je ocijenjeno da približavanje naše zemlje evropskim inegracijama nema alternativu.

Prema riječima premijera Novalića, ulazak naše zemlje u Evropsku uniju nije samo izraz želje, već i jedini siguran put ka napretku.

Ambasador Wigemark kazao je kako je Bosni i Hercegovini mjesto u europskoj zajednici država i na tom putu ima snažnu podršku evropskih institucija. Naravno, treba ispuniti još puno obveza prije nego što Bosna i Hercegovina stekne kandidatski status, u čemu je Delegacija Europske unije u našoj zemlji spremna pružiti svaku moguću pomoć.

Premijer Novalić upoznao je veleposlanika Wigemarka o reformskim mjerama koje provodi Vlada Federacije BiH i koje su dosad dale pozitivne rezultate.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.