Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novalić: Izgradnja putne infrastrukture prioritet Vlade FBiH

fadil-novalic-karaula

Premijer FBiH Fadil Novalić izjavio je na otvaranju tunela Karaula da je izgradnja putne infrastrukture prioritet vlade, te da su se koalicioni partneri dogovorili da ubrzaju izgradnju autoputa, brzih i magistralnih cesta.

Naglasio je da u Vladi FBiH namjeravaju da u narednih pet do šest godina završe autoput, izgrade brze ceste do Tuzle, Bihaća i Goražda i tako povežu BiH.

Novalić je rekao da je tunel Karaula izuzetno važan jer povezuje Sarajevo i Tuzlu, dva velika centra, i da je umanjena dugogodišnja agonija vozača na toj dionici.

Delegat u Domu naroda PSBiH Fahrudin Radončić rekao je da se razvoj svake države mjeri razvojem putne infrastrukture a da aktuelna vlast ima koncept i energiju da stvori nove vrijednosti koje će biti dokaz uspješnosti ove generacije naših neimara i političara.

Dodao je da je bio vrlo sretan kad je prisustvovao otvaranju zgrada koje je gradio kao investitor te da mu je radost danas ista a možda i veća jer će ovaj tunel spasiti mnogo života i mnogima olakšati da voze sigurnije i lakše.

Radončić je naglasio da izgradnjom ovog tunela obnavljamo i našu građevinsku operativu koja je prije rata bila ponos BiH i poznata i prepoznata širom svijeta.