Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

federalni premijer

Novalić našao “opravdanje” zbog čega još nije izgrađena Prva transverzala

fadil novalic fena

On je na taj način odgovorio na pitanje novinara o izgradnji Prve transverzale koja je žila kukavica u Kantonu Sarajevo, naglašavajući da sve što je u tom infrastrukturnom projektu urađeno uradila je Vlada FBiH

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić pojasnio je danas da Vlada FBiH nije nadležna za saobraćajne komunikacije u gradovima i Sarajevo je jedini grad u kojem se to radi, dodajući da je zastoj u izgradnji Prve transverzale izazvala eksproprijacija zemljišta.

On je na taj način odgovorio na pitanje novinara o izgradnji Prve transverzale koja je žila kukavica u Kantonu Sarajevo, naglašavajući da sve što je u tom infrastrukturnom projektu urađeno uradila je Vlada FBiH.

– Tek je sada počela gradnja tunela ispod naselja Kobilja Glava koji radi Vlada Kantona Sarajevo, a nastavak iza tunela projektirat će Vlada FBiH i vjerovatno i graditi taj dio. Zastoj u izgradnji te ceste je izazvala eksproprijacija zemljišta – pojasnio je nadalje Novalić.

Dodao je da postoji problem od Velešića do groblja Bare i objekta kompanije Penny koji je na putu Prve transverzale, to pitanje se nije moglo riješiti. Sada je odlučeno da se taj dio preskoči i nastavi gradnja dalje što će pomoći Vogošći, ali ne i centralnom dijelu Sarajeva.

– To je više pitanje Kantona Sarajevo, jer Vlada FBiH u drugim kantonima ne gradi gradske saobraćajnice – zaključio je Novalić.