Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

federalni premijer

Novalić o liniji koja je pokrenuta nakon 10 godina: Ovo nije viđeno možda 30 godina

novalic – voz – fena (1)

Ova linija ukinuta je 2013. godine, a sezonski voz koji je počeo saobraćati jutros vozit će sve do 11. septembra i to petkom, subotom i nedjeljom

Nakon blizu deset godina danas iz Sarajeva polazi prvi voz do mora, tačnije do Ploča u Hrvatskoj. Tim povodom, obratio se premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, koji podsjeća da se, prema pisanjima stranih medija, radi o jednoj od najljepših dionica na svijetu.

“Vožnja južnom prugom Sarajevo -Ploče nije odavno mogla biti viđena na našim prostorima. Možda zadnjih trideset godina”, rekao je Novalić, a sve su zabilježile kamere N1 televizije.

Ova linija ukinuta je 2013. godine, a sezonski voz koji je počeo saobraćati jutros vozit će sve do 11. septembra i to petkom, subotom i nedjeljom.

Polazak voza iz Sarajeva je u 07.15, a dolazak u Ploče u 10.36 sati. Povratak voza iz Ploča je u 18.26, a dolazak u Sarajevo u 21.51 sati. Cijena povratne karte iznosi 41.40 KM, a u jednom smjeru 25 KM.

Putnici koji žele putovati tim vozom, trebaju kupiti voznu kartu najkasnije dan prije planirane vožnje do 14 sati te dostaviti ime i prezime, godinu rođenja i broj pasoša.

Karte se mogu kupiti na prodajnim mjestima u Sarajevu, Hadžićima, Konjicu, Mostaru i Čapljini. Ta procedura je obavezna u cilju efikasnije carinske kontrole i skraćivanja vremena zadržavanja pri prelasku državne granice između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske u Čapljini.