Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novalić: Projekt izgradnje brze ceste Lašva – Travnik u zadnjoj fazi definiranja

fadil_novalic

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić izjavio je da je projekt izgradnje brze ceste Lašva – Travnik u zadnjoj fazi definiranja, te je najavio da će novac od ruskog duga, koji će dijelom biti namijenjen za izgradnju ove ceste, biti operativan za 45 dana.

– Od ovog novca, 100 miliona KM ćemo usmjeriti na brzu cestu Lašva – Travnik, koja ne samo da je bitna za Srednjobosanski kanton, nego i cijelu Federaciju BiH. To je put sa trenutno najvećom frekvencijom kojim prolazi čak 5.000 vozila više nego autocestom – kazao je Novalić u Travniku na tribini “Odgovor SDA na aktualna politička pitanja”, koju je organizirao Općinski odbor SDA Travnik.

Istaknuo je da je o brzoj cesti Lašva-Travnik razgovarao i s premijerom SBK Tahirom Lendom, dodajući da su pokrenuta zadnja rješenja oko prostornog plana.

– U svakom slučaju neće proći dalje od ove jeseni i počet ćemo bar raditi eksproprijaciju. Ta cesta nam je važna, kako zbog stanovnika ovog područja, tako i kao strateški pravac prema Bihaću – naglasio je Novalić.