BiH

čeka se status

Novalić, Solak i Hodžić dovezeni u Tužilaštvo

29/05/2020

Tužilaštvo ih ima pravo zadržati naredna 24 sata i u tom zakonskom roku eventualno uputiti Sudu BiH prjedlog za pritvor ili druge mjere zabrane

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) Fadil Novalić, suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudin Solak i direktor Srebrene maline Fikret Hodžić, koji su sinoć uhapšeni nakon ispitivanja u SIPA-i, prije nekolikoo trenutaka predati su u nadležnost Tužilaštva BiH.

Očekuje se da se ova pravosudna institucija i zvanično oglasi o daljim koracima ovom predmetu.

Kako smo ranije objavili, njih trojica imaju status osumnjičenih u predmetu “Respiratori”, a sumnjiče se za udruživanje radi činjenja krivičnih djela, zloupotrebu položaja, pranje novca, uništavanje ili krivotvorenje službenen dokumentacije, te primanje dara ili drugih oblika koristi.

Tužilaštvo ih ima pravo zadržati naredna 24 sata i u tom zakonskom roku eventualno uputiti Sudu BiH prjedlog za pritvor ili druge mjere zabrane.

Ispitivanje Novalića, Solaka i Hodžića trajalo je do kasno u noć, nakon čega su formalno uhapšeni i zadržani u prostorijama SIPA-e, odakle su prije nekoliko minuta dovezeni u zgradu Tužilaštva.

Nakon ispitivanja u Tužilaštvu bit će poznato da li će postupajući tužioci za njih zatražiti određivanje pritvora ili mjere zabrane.

Morala nemaju, istinu ne govore! Šta vam nije jasno?

Evo vam slika i prilika sistema koji su oni stvorili za sebe! Morala nemaju, istinu ne govore, i ništa im ne možete! Šta vam nije jasno? #ShortVideoStory

Gepostet von Fokus.ba am Mittwoch, 20. Mai 2020

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.