BiH

Posjetio visoko

Novalić tvrdi da je iz robnih rezervi počela podjela pomoći za 17.000 porodica

16/09/2022
Foto: Fena

- Distribucija ovih potrepština je već krenula. Jedna trećina proizvoda je podijeljena dok će u narednoj sedmici biti dostavljena i ostala roba namijenjena toj kategoriji društva - podvukao je Novalić

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić posjetio je danas skladište u Visokom gdje se nalaze robne rezerve Federacije BiH.

Kako je Novalić istaknuo, tu su smješteni proizvodi koji su, prema Uredbi Vlade FBiH, namijenjeni za 17.000 socijalno ugroženih porodica.

– Distribucija ovih potrepština je već krenula. Jedna trećina proizvoda je podijeljena dok će u narednoj sedmici biti dostavljena i ostala roba namijenjena toj kategoriji društva – podvukao je Novalić.

Istaknuo je da svako društvo, koliko god bilo bogato, ima porodice sa socijalnim potrebama.

– No, vrlo je važno ići ka tom cilju i da se pomogne što više socijalno ugroženim porodicama. Cilj ove vlade je da sve kategorije društva žive bolje – kaže je Novalić.

Podvukao je da se snaga jednog društva ogleda u tome koliko pomaže ove najugroženije kategorije te je najavio da će Vlada Federacije BiH i dalje nastaviti biti garant normalnog života u Federaciji BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.